Tarih Yazanların Arasında Yerini Al!

Müzakerelere Sen de Katıl!

Türk Milleti adına görüşmelere katılacak yetkileri bu görüşmelerde yalnız bırakmayın…

9-12 Ocak 2017 tarihleri arasında Cenevre’de gerçekleşecek olan müzakereler öncesinde Büyük Türkiye Cumhuriyeti ve Yavru Vatan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti heyetlerine mesajınızı iletin.

Kıbrıs Vatan Toprağıdır! Sahip Çıkın!

Mesajınızı Kısaca Yazın!

11 Comments

  1. KIBRISTA SON SÖZÜ YÜCE TÜRK MİLLETİ SÖYLEYECEKTİR..!!!!
    Kıbrıs’ta son sözü kim söyleyecek? Paneli sonuç bildirgesinden bazı önemli kesitler… 05 Ocak Perşembe 2016.
    * KKTC’nin Kıbrıs üzerindeki egemenlik hakları, hiçbir koşulda ortadan kaldırılamaz.* Kıbrıs’ın geleceğini tehlikeye atabilecek (hukuki, ekonomik, sosyal, kültürel vb.) hiçbir ‘taviz’ verilmemelidir.* Çözüm çerçevesinde; “iki kesimli, iki toplumlu, iki kurucu devletin siyasi eşitliğine dayalı konfederal bir Kıbrıs’ı oluşturmak”… vazgeçilmez kriterlerdir.* Bu noktada; Lozan Anlaşması çerçevesinde oluşturulan Türk-Yunan dengesinde değişikliğe rıza gösterilmemesi yanında, özellikle iki halkın siyasi eşitliğinin gerçek anlamda sağlanabilmesinin ön koşulu olarak Kıbrıs Türklerinin veto hakkından vazgeçmeleri hiçbir şekilde düşünülmemelidir.* “Garantörlük ve Güvenlik” hiçbir şekilde tartışmaya açılmamalıdır. * “Türk silahlı Kuvvetlerinin adadaki varlığının zayıflatılması ve sona erdirilmesi” kabul edilemez. * “KKTC tapularının geçerliliği”, hiçbir şekilde tartışma konusu yapılmamalıdır.*· “Mülkiyet sorunu”, toplu göç yaşanmış ülkelerin hiçbirinde uygulanmamış bir şekilde, “bireysel yöntemle’ yani ‘iki halkın bireylerini karşı karşıya getirerek’ çözülemez. Bu hususta ısrarın, sadece ‘yeniden kavga’ getireceği unutulmamalıdır.Sonuç olarak;* Daha fazla gecikmeden konunun Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde ele alınması, evvelce TBMM’nin Kıbrıs konusunda oy birliğiyle aldığı kararların hatırlatılması ve halkımıza da Kıbrıs’a ilişkin gerçeklerin açıklanması, artık ertelenemeyecek, öncelikli bir ödev olmuştur.* Zira, ‘Kıbrıs’ın Girit gibi elden çıkmasına yol açabilecek ve bu nedenle de başta Dr. Fazıl Küçük, Rauf Denktaş ve diğer binlerce isimsiz kahraman ve şehitlerimizin kemiklerini sızlatacak bir sonuca Türk milleti razı olmayacaktır. Sorumlular da tarih önünde yargılanacaktır.* 34 yıllık KKTC’nin varlığı artık tartışma konusu yapılamaz.* Şehit kanıyla sulanmış Kıbrıs topraklarının masa başında Rumlara verilmesi hiçbir şekilde kabul edilemez.* Kıbrıs Türk halkı, azınlık yapılamaz, Rum tarafının insafına terk edilemez.* Türkiye, toplumlararası görüşmelerin bu defa da sonuç vermemesi halinde, Kıbrıs görüşmelerine son vererek, KKTC ile ekonomik entegrasyona gitmelidir.* Ulusal çıkarlara duyarlı TÜRK MİLLETİ ve Devleti adına karar verenlere hatırlatmak isteriz ki; Ege’de, kıyılarımıza yüzme uzaklığındaki 18 ada ile 135 kayalığın Yunanlılarca işgaline sessiz kalmak, doğru olmamıştır. Kıbrıs konusu da bu ‘hukuksuz saldırı’ çerçevesinde değerlendirilmelidir.Unutmayalım ki; “ülkelerin kaderini büyük ölçüde coğrafyaları belirler; ancak, tarihinden ders almayı beceremeyen ülkelerin coğrafyalarını da başkaları çizer”!.

  2. Ersin Pastirmacioglu Reply

    Allâhın izniyle Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Yaşayacaktır. Çok şükkür 20 Temmuz 1974 de TC Türk ordusu geldikten sonra Kıbrıs adasına huzur ve barış gelmiştir. 11 yıl boyunca K. Rumlarının K.Türklere yapmış oldukları zalimce ölüm ve kayıp olayları son buldu.

  3. 1940larda 1950lerde ‘ya taksim ya ölüm’ diye çıkmadıkmı yollara…Bu uğurda şehitler vermedik yokluklar göçler çekmedikmi…’TAKSİM ‘ in manası Anavatanla bütünleşmek birleşmek değilmiydi..Niye yıllarca ” Ordu Kıbrısa ! ” diye yırtındık ?! Zaten ayrı da yaşasa KKTC, bazı siyasilere hoş gelmesede, bizim gönüllerimizde TAKSİM çoktan gerçekleşmiş Anavatanın vazgeçilmez parçası olmuşuz … Plakamıza bir 82 eklemişiz onyıllardır ..gerisi teferruat…!!!… Ha onun da bir gerisi diyorsan.. ENOSİS..!..
    HEM ONUN MEHMETÇİĞİN GARANTÖRLÜĞÜ İÇİN YIRTINACAKSIN – HEM YARDIMLARINI YATIRIMLARINI SÖĞÜŞLEYECEK ONLARLA AYAKTA KALACAKSIN – ONDAN SONRA DA SEN ORDA KAL BEN BURDA DİYE AHKÂM KESECEKSİN… BEĞENMEYECEK KENDİNİ ÜSTÜN MEDENİYETİN ERBABI SANACAKSIN (!)…. YOK ÖYLE BELEŞ. YOK ÖYLE YAĞMA, YOK ÖYLE GEÇİT..! … AKLINDA BUYSA KİM SENİ N’APSIN..?!…

  4. Hayrettin Çamur Reply

    Başka hiç bir gerekçe ve düşünce vatan toprağının masabaşı oyun ve acziyetle terkini meşru kılamaz.Axiz milletimiz bilir ki hak ve hukukunun savunulmasında zaaf olmaz ,güçsüzlük olmaz.Millet olarak her haklı meselede olduğu gibi Kıbrıs davasında da yöneticilerin arkasındayız.Ne destek gerekiyorsa hazırız…

  5. KKTC satilik toprak parcasi degildir. Kanimizla sulanmıştir. Orada can veren Mehmetçiklerin canlari ile can bulmuştur. Sorumluluğunuzun geregini yapin ve Ķıbrıs’ı satmayin. Aksi takdirde sizlerde satilmış olursunuz. Fazıl Küçük ve Rauf Denktaş sizleri izliyorlar.

  6. Sanırım 2003 yılı idi. Kıbrısın bağımsızlığı konusunda bir proğram yapmakta olan o zamanki Avrasya Radyo Televizyonu – ART ye telefon ile bağlantı yapmış ve şunu söylemiştim. O gün benim konuşmamı dinlemiş olan varsa, hatırlayacaklardır. Ki, o zamanlar Annan Planı görüşmeleri yapılıyordu: Annan Planını kabul etmeyin, bu gün için sizler bir devlet statüsündesiniz. Şayet Annan Planını kabul edecek olursanız; Orada kalan Türk Milleti gelecek zaman içerisinde; Kıbrısta yerleşik bir TÜRK AŞİRETİNE döneceksiniz, demiştim. (- Yes be Annem; deyip Avrupa ülkelerinde yaşamayı kabul etmeniz, Kıbrısı, Türkiyedeki hükümet ve ABD ile işbirliği yapıp topraklarınızı Rumlara PEŞKEŞ çekmeniz, çekilmesine razı olmanız, ORADA O TOPRAKLARIN SAHİBİ VEYA ORTAĞI OLAN ATALARINIZI VE KENDİNİZİ AŞAĞILATMAKTAN BAŞKA BİR ŞEY DEĞİLDİR. Bağımsızlık, Hatta Türkiye ve ABD, İngiltere ve dünyaya karşı bağımsızlık haykırışınız; felsefeniz olmalıdır.

  7. Haluk Üyüklüer Reply

    Kuzey Kıbrıs Turk cumhuriyetinin varlığının Uluslaralarası platformlarda tartışılır hale getirilmesi yanlıştır.Bizim için Bağımsız Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti kurulmuş ve kesin çözüm sağlanmıştır.1974 Barış harekatı öncesine dönülmesi ASLA kabul edilemez..Derhal görüşmelerden çekililmelidir.

  8. Abdulkadir Reply

    Tarihin tanıklığında, bedeli, kan ve canla ödenen Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Türk Milletinin varlık ve bekâsının teminatıdır. Haklarımızdan vazgeçilemez.

  9. Halide Atakanı Reply

    Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Yavru Vatana dokunulmasın.

  10. Halide Atakanı Reply

    Merhum Bülent Ecevit’in Kıbrıs çıkartmasıyla verilen askeri mücadelemiz sayesinde yavru vatan üzerinde kazanılan haklarımız mutlak suretle korunmalıdır .
    Diğer müzakere içinde olan ülkelerin hak taleb ettikleri gibi bizimde Kıbrıs üzerinde taleb etme hakkımız var.

  11. Abdurrahman Zeynal Reply

    Şehit Kanlarıyla sulanan vatan toprağı Kıbrısta taviz verilemez. Verenler tarih huzurunda sorumludur.

Yorum Yapın

Navigate