KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı’dan Küstah Çıkış!

‘Türkiye’ye bağlanma ihtimali korkunç’

The Guardian’a konuşan KKTC Cumhurbaşkanı, federal çözüme tez zamanda varılmazsa bölünmüşlüğün kalıcı hale geleceği uyarısı yaptı. Kıbrıslı Türklerin laik, demokratik ve çoğulcu kimliğini korumak istediklerini belirten Akıncı, Türkiye’ye ekonomik bağımlılığı azaltma arzusunu dile getirerek Türkiye’ye bağlanma ihtimalini ‘korkunç’ diye niteledi.

Akıncı, sözlerine gelen tepkilerin arkasından yaptığı açıklamada da “İlk defa söylemediğim bu sözlerimin arkasındayım. Çünkü Kıbrıs Türk halkının gerçek duygu ve düşüncesi budur. ‘Kıbrıs Türk´tür Türk kalacaktır’ siyaseti 1950’lerin sloganıdır” dedi.

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın açıklaması Rum gazetelerinde geniş yer buldu. İlgili haberler;

Alithia’da Mustafa Akıncı’nın Cesur Açıklamaları- Türkiye’ye Bağlanmaya Karşı Mücadele İlan Etti- Kıbrıslı Türk Lider Mustafa Akıncı Türkiye’nin Boyunduruğu Altında Olmayı Kabul Etmediklerini İlan Etti- Linç Kültürüne İlişkin Mücadele”;

Haravgi’de “Kıbrıs Sorununa Kapsamlı Değinme- Akıncı Sorumluluk Yüklenmesi Oyununu Takip Etmeyeceğini Söyledi- Türkiye’yle İlişkiler Sağlıklı Bir Zeminde Bulunmuyor”;

Fileleftheros’ta ise “Akıncı Çözüm Veya Türkiye’ye Daha Fazla Bağımlılık İkilemini Ortaya Koyuyor” başlıklarıyla yer buldu.

Rumları memnun eden Akıncı, hangi tarafın cumhurbaşkanı olduğunu bir kez daha düşünmelidir?

Yorum Yapın

Navigate