‘Türk Milleti’nin Varlık ve Beka Davası’na’Hayatını Vakfeden Bilge Lider AYKUT EDİBÂLİ

VEFATININ SENE-İ DEVRİYESİNDERAHMETLE YÂD EDİYORUZ

Sizlere Bayrak’ın 1344. sayısını sunuyoruz.

Bu sayı, merhum Genel Başkanımız, Bilge Liderimiz, teşkilatımızın ağabeyi, Bayrak’ın başyazarı Sayın Aykut Edibâli Beyefendi’nin vefatının sene-i devriyesi münasebetiyle ”Edibâli Özel Sayısı” olarak hazırlandı. Allah ona rahmet eylesin. Mekânı Cennet, makamı âli olsun inşallah! Bizler şahidiz, Edibâli hakkı söyledi. Ömrünü Allah’ın davasına ve Büyük Türk Milleti’nin mücadelesine adadı. Zaman aktı! Edibali Hakk’a yürüyeli bir sene oldu. 

Her birimizin yetişmesinde tek tek emeği olan o büyük insanı hâlâ özlemle anıyoruz. O büyük âlimin yokluğunda ıssız kaldık. Artık öğretmenimiz ağabeyimiz, hocamız, genel başkanımız aramızda değil. Geçmişin şanlı kahramanları gibi, büyük ve kahraman ataları gibi bu dünyadan sonsuz âleme göçtü. Bizler ise hâlâ bu dünyadayız. Emrolunduğumuz gibi, onun da bizlere emrettiği gibi “dosdoğru” olmaya, cehdetmeye, mücadele etmeye mecburuz. Başka yol yok!

Baki Olan Dava’ya sahip olduğumuz ve olacağımız her türlü imkânı tahsis etmeye devam edeceğiz. Mücadele’nin şartlarının çetinleştiği zor günlerden geçiyoruz. O hiçbirimize kolay ve basit bir zafer, paylaşılacak bir ganimet vadetmemişti. Ağır, mukaddes bir emanet olan; kutlu, şanlı ve onurlu ve meşakkatli bir “mücadele” vadetmişti. Bizler de mücadelemize devam ediyoruz, ilelebet devam edeceğiz.

Bu sayımızda kıymetli yazıları ile dergimize destek olan, okuyan, tashih eden, çizen, tasarlayan dağıtan her bir Bayrak dostundan Allah razı olsun!

Yorum Yapın

Navigate