Terör Saldırısını Tel’in Ediyoruz!

KIZILAY’DAKİ TERÖR SALDIRISINI

TEL’İN EDİYORUZ!

SÖZÜN BİTTİĞİ YERDEYİZ!

Acilen Millî İstişare Divanı Toplanmalı

Dün akşam saatlerinde bombalı intihar saldırısı sonucunda meydana gelen patlamada pek çok vatandaşımızı yitirdik. Vefat eden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına ve Müslüman Türk Milleti’ne baş sağlığı diliyoruz. Terör, Türk Milleti’ne, Türkiye Cumhuriyeti’ne karşı girişilen şerefsiz bir saldırıdır.

Milletin sorumluluk anlayışında, Fırat Nehri üzerindeki köprüden geçen bir kuzunun ayağı sakatlansa üzülen; kimsesizin çorba tasında taş değil çorba kaynamasında, toplumun tüm zenginliklerinin vatandaşlara eşit ulaşmasından kendini sorumlu sayan kerim devlet anlayışı bulunur. İşte bu yüzden terör saldırısı sonucu hayatını yitiren 39 vatandaşımızın vefatından doğrudan sorumlu olan devlettir, yani AKP İktidarı’dır! Yani Sayın Başbakandır! Milletten özür dilemeyi, istifayı ve kabinede restorasyonu düşünmüyor musunuz?

*Bazı iktidar yardakçılarının “terörle birlikte yaşamaya alışmalıyız” veya “başkanlık sistemine geçişi önlemek isteyenlerin” veya “Azerbaycan ziyaretini gölgelemek isteyenlerin provokasyonu” gibi hezeyanlarına; “ne yapsınlar?” mazeretine itibar edilemez.

Ana ve yavru muhalefete gelince, terörle mücadeleye her türlü desteği vereceğini, bir partinin değil meclisteki tüm partilerin iş birliğini gerektirdiğini ve “iktidardan bir terörle mücadele programı beklediğini” ilan etmek, nasıl bir muhalefet anlayışıdır?

Türkiye’de terörle nasıl mücadele edileceğini bilen fikir ve irade sahipleri var. Neden teröre karşı tüm milletin katılımını sağlayacak bir danışma platformu düşünmüyorsunuz? Evet çözüm “mili danışma platformu” ve bu platformda belirecek iradeye yol vermektir.

Aykut Edibali

kızılay-teror2

Yorum Yapın

Navigate