Fetih Kutlaması, Bir Devlet Töreni Olmalıydı

Şehitlerimizi Rahmetle Anıyor, Fatihalar Gönderiyoruz

Millet Partisi Merkez Yürütme Kurulu Toplantısı, Beylerbeyi Sarayı’nda, 29 Mayıs’ta Genel Başkan Aykut Edibali başkanlığında yapıldı. Toplantıda İstanbul’un Fethi’ne de değinen Bilge Lider Edibali bu konuda özetle şöyle dedi:

“Tarih’ten bugüne, Bedir’den günümüze bütün şehitlerimize dua ediyoruz. 1071 Malazgirt’ten itibaren Anadolu’yu vatan yapan Alparslanları, bugün sınırlarımızda ayyıldızlı al bayrağımızı dalgalandırmak için göğsünü siper eden kahramanları, gazilerimizi, şehitlerimizi, anaları-babaları rahmetle anıyoruz.

Bugün 29 Mayıs, İstanbul’un Fethi’nin 563. yıldönümü. Büyük Fetih kutlu olsun. Fatih Sultan Mehmet Han’ı, Fetih ordusunu ve bu ordu-milleti bağrından çıkaran Fetih toplumunu, Fetih milleti büyük Türk Milleti’nin fertlerini hayırla yadediyoruz.

Yine bir o kadar kıymetli, Anadolu’yu düşman işgalinden kurtaran, İstanbul’u işgal ordularından temizleyip yeniden fetheden Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e, kahraman silah arkadaşlarına, gazi ve şehitlerimize ve bu mücadeleye destek veren, yardımcı olan, fedakar cefakar egemenlik-bağımsızlık sevdalısı ecdadımıza Fatihalar gönderiyoruz.

Fetih Kutlaması, Bir Devlet Töreni Olmalıydı

“Bugün Cumhurbaşkanı, devletin ve belediyenin bütün imkanlarını seferber ederek İstanbul’un Fethi’nin 563. yılını kutlamak için Yenikapı’da miting yapıyor. Madem devletin bütün imkanlarını seferber ediyorsun, o zaman bu bir devlet töreni olmalıydı. Bir devlet-millet şölenine dönüşmeliydi. Sen ne yapıyorsun? Basit seçim hesaplarına çeviriyorsun. AKP mitingine dönüştürüyorsun… Allah ıslah etsin. Kendini düzeltme imkanı versin…”

 

Yorum Yapın

Navigate