İdlib’te ABD ve Rusya’nın Oyununa Mı Geldik?

İdlib’te Şubat ayı içinde 53 şehit vermemizin arkasından Rusya ve ABD’den gelen açıklamalar iki emperyalist güç tarafından Türkiye’nin bölgede oyuna getirildiğini göstermektedir.

Rusya, İdlib’de teröristlere göz yummakta

Suriye rejim güçlerinin Rusya’dan habersiz adım atmaları dahi mümkün değilken Astana ve Soçi mutabakatları gereği İdlib’te bulunan askerlerimize sözde rejim güçleri tarafından saldırı düzenlendi. 13 askerimiz şehit oldu. Şehitlerimizin ardından özür dileyecekleri yerde, yavuz hırsız ev sahibini bastırır misali ile Türkiye’ye suçlama yönelten Rus Dışişleri Bakanı Lavrov şu açıklamayı yaptı:

“Türk meslektaşlarımız bu bölgede işbirliği yaptıkları muhaliflerle, El Nusra ve Tahrir el Şam teröristlerini birbirinden ayırma sözü verdi. Ancak ne yazık ki hâlâ bu teröristler İdlib’deki bölgede hüküm sürüyor. Bu nedenle bu sorumluluk yerine getirilmeli”

ABD bize niye destek veriyor?

ABD ise şehitlerimizin arkasından yaptığı açıklamada acımızı paylaştıklarını belirttikten sonra İdlib’te Türkiye’nin yanındayız açıklaması yaptı.

Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, “Dün İdlib’de hayatını kaybeden askerlerin ailelerine taziyelerimi sunuyorum. Esad rejimi ve Rusya’nın saldırıları durmalı. Bu saldırıya karşı atılacak adımları koordine etmek için Jim Jeffrey’i Ankara’ya yolladım. NATO müttefikimiz Türkiye’nin yanındayız.”

Suriye’de Rusya’nın desteğini alan Beşar Esad rejiminin İdlib’e yönelik saldırılarını artırmasından bu yana bölgeden kahreden haberler geliyor. Türkiye Şubat başından bu yana İdlib’de 53 şehit verdi.

Türkiye’nin sınırında güvenlik koridoru oluşturmak için yaptığı Barış Pınarı Harekâtını durdurması için ekonominizi çökertirim tehdidi yapan Amerika’nın şimdi yanınızdayız açıklaması ne kadar samimidir?

Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Suriye’deki YPG / PKK güçleri için 200 milyon dolara yakın bir yardımı bütçeleyen, YPG / PKK güçlerine on binlerce tır silah ve mühimmat gönderen, teröristlere askeri eğitim veren, Amerikan bayrakları ile teröristlerin hamiliğini yapmaya devam eden bir Amerika’ya ne oldu da İdlib’te bize destek veriyor?

Türkiye’nin sınır güvenliği söz konusu olduğunda müttefikinin karşısında olan, İdlib’de Rusya ve Suriye ile savaş tehlikesi ortaya çıkınca da yanımızda görünen Amerika hangi sinsi emellerini peşinde acaba?

Amerika İdlib’te bizi Ruslarla, rejim güçleri ile mücadeleye  teşvik ederken Suriye’de kurmaya çalıştığı YPG/PKK destekli Kürt devleti çalışmasını daha rahat mı yapmak istemektedir?

Suriye’de gördük ki, Amerika ile de Rusya ile de dost olamayacağımız bir kez daha anlaşılmıştır.

Yorum Yapın

Navigate