74 ÖNCESİNE DÖNÜLEMEZ/ KIBRIS TÜRK DEVLETİ HEMEN İLAN EDİLSİN

Büyük Türk Milleti’ne açıklanmayan ve milletin onaylamadığı hiçbir anlaşma kabul edilemez!.. Geçerliliği yoktur!..
1959-60 Antlaşmalarıyla garanti altına alınan Kıbrıs Türklerinin haklarından zerre taviz verilemez!.. Kıbrıs’ta 1974 öncesine dönülemez!..
Karpaz ve Güzelyurt Rumlara bırakılamaz!..
Mehmetçik Kıbrıs’tan çekilmez!..     

BÜYÜK TÜRK MİLLETİ VE KIBRIS TÜRKLERİ DİYOR Kİ:
“Hala Hatun, 1571 Kıbrıs şehitleri, TMT ve şanlı Kıbrıs direnişi mücahit ve şehitleri ile 1974 Kıbrıs şehitleri rahat uyuyunuz!.. Söz Veriyoruz: Emanetlerinizi koruyacak ve yücelteceğiz!..

SÖZ VERİYORUZ: Emanetlerine sahip çıkacağız!/ Kıbrıs Rumların değildir/ Rum yönetiminin Kıbrıs’ın tek sahibi gibi davranmasına artık son verme zamanı geldi!/ Akritas tuzağına ve Enosis’e ‘Hayır!’
Türkiye’nin güneyden kuşatılmasına hayır!… Akdeniz’deki doğalgaz, petrol ve deniz dibi zenginliklerinin Rumlara bırakılmasına hayır!..
Kıbrıs’ın % 70 Türk vakıf arazisidir. Rumlar buralarda işgalcidir/ Kıbrıs Türk’tür. Kıbrıs şehit kanlarıyla yoğrulan vatan toprağıdır!..
Kıbrıs Türk Devleti ilan edilsin/ Artık Yeter! Rum yönetiminin ayak direyerek taviz üzerine taviz koparmasına son!..
KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ ilan edilsin ve Türkiye tarafından tanınsın ve de dünyaya tanıtılsın!..
Türkiye bunu yapacak güç ve kuvvettedir. Türkiye iktidarı ve Cumhurbaşkanı bunu yaparak tarihe geçmelidir!..”

6 MADDELİK ‘KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ’ DEKLARASYONUNUN DÜNYA KAMUOYUNCA KABULÜNÜ İSTİYORUZ!..
“Türkiye Cumhuriyeti’nin Şerefli Mührünü taşıyan Sayın Cumhurbaşkanı’ndan bu gidişe dur demesini bekliyoruz. Yunanlıların yakın zamanda işgal bayrağı diktiği 18 Türk adasına törenle Türk Bayrağı’nı dikmesini istiyoruz!..”
6 maddelik ‘Yaşasın Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ Deklarasyonunda ifade edilen haklarımızı Dünya kamuoyuna ilan ediyoruz ve kabulünü istiyoruz…

HARİTALAR ÇELİK KASAYA KONMUŞ
Cenevre’den gelen haberlere göre, Birleşmiş Milletler (BM) Cenevre Ofisi’nde 9 Ocak’ta başlayan 3 günlük müzakerelerin 3 gününde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Rum lideri Nikos Anastasiadis kendi haritalarını sunmuşlar. Haritalar BM’nin çelik kasasına kilitlenmiş. Taraflar haritaların kamuoyu ile paylaşılmayacağı konusunda mutabık kalmışlar… (Türk Milleti’ne ve Kıbrıs Türklerine açıklanmayan ve milletin onaylamadığı hiçbir anlaşma kabul edilemez!..)
KKTC Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Barış Burcu BM Cenevre Ofisi’nde yaptığı basın toplantısında, “Toprak oranı konusunda Mont Pelerin’de sağlanan bir uzlaşı vardı. Rum tarafının yüzde 28,2 ve Türk tarafının yüzde 29,2 diye yakınlaşması söz konusuydu. Taraflar bu çerçevede BM’ye haritalarını sunacaklar” demiş.
Bugün (12 Ocak 2017), BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’in ev sahipliğinde, garantör ülkeler Türkiye, Yunanistan ve İngiltere dışişleri bakanlarının -Mevlüt Çavuşoğlu, Nikos Kotzias ve Boris Johnson- da katılacağı uluslararası konferansın ana gündem maddesi “Güvenlik ve Garantiler…” imiş.
AB Bakanı Ömer Çelik, “İki kurucu devlete dayanan bir çözüme ulaşma konusunda Türkiye’nin iradesi güçlü. Hiç kimse bunu Güney Kıbrıs, AB devletidir, dolayısıyla kuzeyin güneye katılması gibi bir yaklaşımla ele alamaz” demiş.

TÜRK MİLLETİ DİYOR Kİ:
“KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ derhal ilan edilsin ve Türkiye tarafından tanınsın ve de dünyaya tanıtılsın!..
Türkiye bunu yapacak güç ve kuvvettedir. Türkiye iktidarı ve Cumhurbaşkanı bunu yaparak tarihe geçmelidir!..”
6 Maddelik Kıbrıs Deklarasyonunda Türk Milleti’nin dünya kamuoyuna ilan ettiği gibi Kıbrıs’ta, “Türkiye Cumhuriyeti’nin Şerefli Mührünü taşıyan Sayın Cumhurbaşkanı’ndan bu gidişe dur demesini bekliyoruz. Yunanlıların yakın zamanda işgal bayrağı diktiği 18 Türk adasına törenle Türk Bayrağı’nı dikmesini istiyoruz!..”

 

Yorum Yapın

Navigate