Kamu İhaleleri uyuşmazlıklarında İngiltere mahkemeleri mi yetkilendirildi?

İktidar kendisine yöneltilen ve kamuyu ilgilendiren konularda şeffaf olmaktan kaçarak öğrenilmek istenen her soruya “ticari sır” gerekçesini göstererek cevap vermekten kaçınıyor. CHP Milletvekili Dr. Fikret Şahin “Şehir hastaneleri” ile ilgili sorduğumuz sorulara ticari sır gerekçesi ile cevap alamıyoruz” diyerek şunları söyledi:

“ABD kökenli yönetim danışmanlık şirketi Frost & Sullivan tarafından hazırlanan “Hospital Campuses Construction Programme of Turkey” adlı raporda yer alan tabloda Türkiye’de yapılmış veya yapılması planlanan 15 şehir hastanesine ait yatırım maliyetinin 255 milyon ile 1.232 milyar ABD doları arasında değiştiğini açıkladı. Şehir hastanelerine ödenen para miktarını yabancı garantör  ve sigorta şirketlerinden öğreniyoruz. Bütün dünya bu hastanelere kaç para ödendiğini biliyor. Biz de yabancı şirketlerden öğreniyoruz. Şehir hastaneleri iktidara yakın müteahhitlere ihale ediliyor. Ancak uyuşmazlık durumunda Londra Mahkemeleri yetkilendirilmiş.

Yüklenici firma Türk, ihaleyi veren Türk, uyuşmazlık söz konusu olursa neden Londra mahkemeleri? Bu, Türkiye için bir utanç meselesidir.”

Yorum Yapın

Navigate