Amerika seçimlerini Trump veya Biden’ın kazanması bizim için fark eder mi?

Amerika’da yapılan seçim Amerika vatandaşlarından daha çok sanki bizi ilgilendiriyor gibi seçimin başından sonuna kadar her aşaması bölgelerde ki seçim sonuçlarına varıncaya kadar naklen yayınları yapıldı.

Trump’ın Ortadoğu ve ülkemiz ile ilgili takip ettiği politika sanki ülkemiz menfaatleri ile bağdaşıyormuş gibi neredeyse Trump’ın tekrar seçilmesi için dua edecek hayranları oluştu. Halbuki Trump da kazansa Biden da kazansa Amerikan politikasında değişen bir şey olmayacaktır. Trump hayranları hafızalarını biraz yoklarlarsa Amerika’nın Trump döneminde uyguladığı politikaların öncekilerden de farkı olmadığı gibi ülkemizi ateş çemberinin içine aldığını göreceklerdir.

Trump’ın, Cumhurbaşkanımıza yazdığı tahkir edici mektup hala hafızalardadır. Diyor ki; “Eğer bu işi doğru ve insani bir şekilde yaparsanız tarih de sizi iyi yazar. Eğer iyi şeyler olmazsa, sizi sonsuza dek hep bir şeytan olarak görürler. Sert adamı oynama. Aptallık etme! Seni sonra arayacağım”

Bizzat Cumhurbaşkanımız Amerika’nın PKK uzantısı PYD/YPG terör örgütüne 35 bin TIR dolusu silah gönderdiğini açıklamasını hangi dostlukla bağdaştıracağız? Trump, Fırat’ın doğusunda petrol kuyularının kontrolünü YPG’ye vererek Fırat’ın doğusunda PKK/YPG’nin kontrolünde bir özerk terör yapılanmasını kurumsallaştırmadı mı?

Trump’ın Rahip Brunson anlaşmazlığında “Türk ekonomisini mahvederim” şeklinde Türkiye’yi tehdit etmesi ve arkasından ekonomide yaşanan krizi unutmak mümkün müdür?

Yeniçağ yazarı Özcan Yeniçeri’nin tespiti ile, “Başkan adaylarından Biden, Henry Kissinger’dan sonraki en güçlü Yahudi Lobisi destekçilerindendir. Irak’ı parçalayan ekibin başıdır. Suriye’de SDG’ye otorite sağlamak ve sonuçta devletleştirecek bir siyaseti savunmaktadır. YPG/PKK’nın yandaşıdır. Biden, 30 yıl önce Türkiye’yi, İsrail’in karşısında Filistin’in yanında yer aldığı için “Türkiye’nin etrafını ateş çemberine çeviririz” diyerek tehdit etmiş birisidir. ABD’deki Ermeni tasarısı ile Kıbrıs’taki anlaşmazlıklarda Rum yönetimi tarafını desteklemesiyle tanınıyor. Dahası Türkiye’de muhalefeti destekleyerek iktidarı düşürmek gibi hadsiz hesapsız senaryolar içindedir.”

Biden ya da Trump’ın seçimi kazanmasının veya kaybetmesinin bizim için bir önemi yoktur. Her ikisi de ABD’nin emperyalist politikalarının uygulayıcıları olarak yönetimde yerlerini alacaktır.  Devlet politikası liderlerin şahsi dostlukları ve ahbap çavuş ilişkileri ile değil milletin menfaatleri dikkate alınarak milli bir dış politika esaslarına göre yapılmalıdır

Yorum Yapın

Navigate