Edibâli Hakk’a Yürüdü

Ayağa Kalk Ey Ehl-i Dünya! Kıyama Dursun Melaike!

Şahit Olsun Mahlukât! Âlim, Müçtehit, Mücahit, Kul

Aykut Edibâli Beyefendi Geçti Bu Fani Dünyadan

14 Ocak, Saat 19:00’da, Ankara’dan kara haber yayıldı. Karlı bir Ankara gününde acun ıssız kaldı, yürekler yırtıldı. Ateş düştü Anadolu’ya,
İslâm dünyasına, Türk Dünyasına. İnsanlık öğrendi ki bir âlem öldü.

Soğuğun kara ayaza kestiği bir gece yola çıktı, Anadolu’dan, İstanbul’dan Ankara’ya aktı binler. Ankara’ya indiler içleri buruk, içleri huzur dolu. Şehadetlerini haykırmaya vardırlar Ankara’ya, emanetlerini almaya geldiler. Onlar yarım asrı aşkın süre beraber yürüdüler. Edibâli, ömrü boyunca Hakkı söyledi ve Hakka yürüdü. Edibâli yürüdü eşi, evlatları, kardeşleri, öğrencileri ardından yürüdü, o hiç dönüp ardına bakmadı, “kim var yanımda” diye. Allah-u âlem, Rabbüzülcelal onunlaydı hep.  Edibâli hep yürüdü, zaman şahit oldu, arz şahit oldu, arş şahit oldu. O yürüdü, yüzbinlerce fidan ekti Anadolu’nun bağrına. Gonca güller, ulu çınarlar Edibâli’yi almaya geldiler dualarla. Onu gözyaşları ile yundular, dualarla sardılar.

Gözyaşlarını yuttular, bulutlar ağladı, haykırışlarını tuttular gökler gürledi. Yolları kar aldı, pürü pak oldu yollar. Yollar bembeyaz, şehirler bembeyaz. Anadolu’ya kar yağıyor. Yol arkadaşı, sevdiği, en kıymetlisi, eşi hep yanındaydı, her adımında! Evlatları, kardeşleri, dostları omuzladı naaşını, omuzları çatlatan emanetini sırtladı yüzbinler. Ant içtiler, ahdettiler büyük davaya, yeniden ve yeniden. Tazece ve her adımda “Bismillah” diyerek.

İçi kan ağlayanlar “Allah-u Ekber” dedi, gökten sicim gibi ayaz indi, eller, diller, dudaklar dondu, yürekler ısındı! Onlar, “Allah” dediler lapa lapa kar yağdı gökten. Edibâli severdi kar yağışını, gökten inen göğertiye “rahmet” derdi. Gökten yağan sekinetti, Allah-u âlem. Huzur doldu, vakarlı öğrencilerinin alev alev yanan, dağlanan gönüllerine em oldu, her kar tanesi.

Ey büyük hakan! Ruhun şad olsun! Emanetiniz emin ellerde. Komşu olunuz inşallah hep özlediğiniz, görmeden inandığınız rahmet elçisine. Resullah’ı her aşınızda gözleriniz dolardı. Onun sancağı altında buluşunuz inşallah kardeşlerinizle! Biliniz ki kardeşlerinizin kimi aştı karlı dağları, kimi bulunduğu yerde kıyama durdu. Hatimler indirdiler ve şehadet ettiler, Edibâli Hakkı söyledi diye.

Andolsun! Adınızı tarihe yazacağız! Davaya adadığınız ömrünüzü anlatacağız! Sizi anlatmak davanızı anlatmaktır. Büyük yeminden dönmemektir. Allah’ın izniyle zamanı aşacak yaptıklarınız! Roma’ya gidecek, Endülüs’ü yeniden inşa edecek, Kırım’a, Urumçi’ye varacaksınız! Hani anlatırdınız ya Ukbe Bin Nafi’nin Amerika’ya nasıl vardığını…

Ey dünya! Sana bir not olsun bu yazdıklarımız! Tarihe yazılsın onun adı. Aykut Edibâli hakka yürüdü! O son müçtehitti, âlimdi, mütefekkirdi, büyük dava adamıydı! Yüzbinlerin ağabeyi, zarafet ve nezaket timsali beyefendi idi. Eşinin sadık yoldaşı, evlatlarının şefkat dolu babası, binlerin atası, genel başkanıydı. 

Ey Dünya! Allah dostu, hakk davaya ömrünü adayan bir yiğit göçtü bu dünyadan! Yüzbinler öğretmenlerini uğurladı, Ocak ayının 15. günü Ankara’da, 16. günü İstanbul’da. Aykut Edibâli’yi ebedi istirahatgahına tevdi eyledik, Nakkaştepe’de.

Ruhunuz Şad Olsun Ulu Hakan!

4 Comments

  1. Zekai Soysal Reply

    Görevini yerine getirmenin huzuru ile
    Ruhunu teslim ederek,emanetini omuz-
    larımıza yükleyerek Hak’ka yürüdü.
    Mekanı cennet olsun.

  2. Kadir Aşcı Reply

    Müslüman Türk Milletinin sinesinde çıkmış, Vatan vemukaddesatını herdaim muhafaza edip siper-i saika (paratoner) vazifesi yapmış, Kıbrıs’ı herdaim koruyup gözeterek tarih olmasını önlemiş Türk milletinin varlık ve bekasına and içmiş Büyük devlet ve fikir adamı Lideri… Başımız sağolsun… İdeallerin ideallerimizdir. Gök kubbe parçalanıp üzerimize yağsa bile, Kahraman Şehip ve Gazi ecdadımızın huzurunda söz veriyoruz.. Muhteşem Türküyeyi kuracağız. Senin vefatını Allahtan gelen kutlu bir davet olarak anlıyoruz. Sen Rabbi ne Kavuştun Sayın Genelbaşkanım.. Firdevs ve Adn cennetlerindesin şimdi, buna imanımız tamdır. Mücadele Birliği ve bu birliğin ruhunu temsil eden Çift aşkı büyük Selçuk kartalı flamasıyla Millet Partisi Türkiye in yegane teminatı olmaya devam edecektir. Demokratik Islahat Hareketi ideallerini biz yaşadığımız sürece biz, bizden sonra da evlatlarımız yaşayacaktır. Seni şimdiden çok özledik ve daha da özleyeceğiz. Kabrin cennet bahçesi, hayatın ameli salih timsalidir… Kuranın Aksiyon öğretisi i bize manevi kılavuz olarak miras bıraktın.. Biz senden razıyız hoşnuduz, Rabbim de hoşnuttur.. Cennette buluşmak duası ve ümidiyle… Başımız sağolsun Aziz Milletim… (Kadir Aşcı, MP Erzincan eski il başkanı)

  3. Mehmet Mutluoğlu Reply

    Yazılarını okuyorum günlerdir.
    Bayburt sokaklarında deli divane gibi gezerek anılarımı hatırlıyorum bir bir…
    O sevgiyi ,o şefkati, o büyük nezaket, o büyük bilgelik, o büyük ilmi derinlik, o büyük istikamet , O kartallar gibi. Bozkurt’lar gibi kükreyiniz,
    Allah gani gani rahmet eylesin kabri nur mekanı cennet olsun inşallah.
    Bütün talebelerine,bütün yakınlarına, dostlarımıza, bütün Türk ve İslam dünyasını Allah sabırlar versin. Bütün talebelerine,bütün yakınlarına, dostlarımıza, bütün Türk ve İslam dünyasını Allah sabırlar versin.

  4. Bilge idin,
    Edip idin
    Aykut idin,
    Çınar idin,
    Gerçekleri söyler idin,
    Bayrak idin,
    Pınar idin
    Gokmavi bayrak idin,
    Birlik için,sevgi için
    Milletin için,insanlık için
    Hukuk için,adalet için,
    Haksızlığa,hukuksuzluğa karşı
    Mücadeleci idin,
    Gönülden hikmetle söyler idin,
    Gönüllerdeki hüzün ile
    Her köy,
    Beldeden
    Her şehirden,
    Akın akın geldiler,
    Dua ile tekbirler ile,
    Gönül Alp erenlerin,
    Gönlümüzdeki hüzün ile
    Ta uzaklardan
    Dualarımız ile
    Uğurladık seni,
    Baki alemine,
    Şahit idik yıllardır,
    Halis niyetine,

    Bırakıp gittin,
    Sessizce,
    Dostlarını,sevenlerini,
    Allah’ım komşu eyle,
    Aykut ağabeyimizi,
    Sevdiğin,
    Sevdiğimiz
    Peygamberimize,

    Rabbim rahmet eyle,
    Makamını ali,
    Mekanını cennet eyle.
    🤲
    15.OCAK 2022

Yorum Yapın

Navigate