Türkiye Karanlık Eller Tarafından Kaosa Sürüklenmek İsteniyor

ABD de 1947 yılında kurulan düşünce kuruluşlarından olan Rand Corporation tarafından Pentagon için hazırlanan 277 sayfalık ‘Türkiye Raporu’ oldukça dikkat çekici değerlendirmeler içeriyor ve “Türkiye’de yeni bir darbe girişimi bile olabilir” diye Pentagona rapor sunuyor.

Raporda en çok ilgi çeken bölümde şunlar belirtilmiş: “Orta seviye subayların askeri liderlikten son derece hayal kırıklığına uğradığı ve darbe sonrası devam eden tasfiyelerden endişe duydukları bildirilmektedir. Bu hoşnutsuzluk bir noktada başka bir darbe girişimine bile yol açabilir ve Erdoğan tehdidi ciddiye alıyor gibi görünüyor.”

Daha önceden de genç subaylar rahatsız, asker rahatsız gibi yayınlarla darbe söylentileri Demokles’in kılıcı gibi hep üzerimizde sallanıp durmuştu. Türkiye’de darbe dönemleri bitmiş olmasına rağmen darbe konuşmalarının ve raporlarının devamlı gündemde tutulması karşısında iktidarı, muhalefeti, basını ve sivil toplum örgütlerimiz ile her zamankinden daha fazla uyanık olmalıyız. Ülkemiz üzerinde oynanmak istenen kirli oyunlar el birliği ile bozulmalıdır. Sanal gündemler ve mecliste bulunan siyasilerin yaptıkları sen- ben kavgaları ile gerçek gündemden uzaklaşılmakta, Türkiye üzerinde oynanan oyunların üzerleri örtülmektedir.

Yorum Yapın

Navigate