Millet Erleri “Muteşem Birlik” İçin Söğüt’e Edibali’nin Selamını Taşıdı

Millet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Sayın Ramazan Özen başkanlığındaki heyet Çelebi Sultan Mehmet Camisinde cumadan önce okunan mevlide ve cuma namazından sonra düzenlenen korteje iştirak ederek devlet töreni ile birlikte Şeyh Edebali Türbesi ziyaret edildi. Daha sonrasında çadırlarını kurmakta olan Yörük ve Türkmenlere millet erleri hoşgeldiniz ziyaretlerde bulundular.   

Cumartesi günü tören alanında resmi törende protokolde yerini alan Millet Partisi genel başkan yardımcıları ve beraberindeki heyet resmi törenin sonunda Yörük ve Türkmen çadırlarını sırayla ziyaret ettiler. Çadır ziyaretlerinde Genel Başkan Yardımcımcısı yaptığı konuşmada:

“Şeyh Edebali’nin kutlu soyundan, Oğuzların Kayı boyundan Millet Partisi Genel Başkanı Bilge Lider Sayın Aykut Edibali’nin selamını getirdik sizlere. Sayın Edibali Aziz Milletimize ve sizlere selam ediyor, muhabbetlerini sunuyor.

735 senedir sürdüre geldiğiniz Ertuğrul Gazi’yi anma etkinlikleri ile Yörük ve Türkmenler olarak bir Tarihi süreç birliğini temsil ediyorsunuz. Etkinliklere katılarak katlandığınız meşakkat, gösterdiğiniz bu sabır, bu vefa ve milletimize, tarihimize olan bağlılığınız milli birliğimizin yeniden kurulmasının temel taşı olacaktır. Sizin bu tarihi sabrınız parçalanmış olan millet birliğimizi yeniden tesis edecek, aziz milletimizi tarihi azamet ve büyüklüğüne tekrar kavuşturacaktır. Millet Partisi olarak bu çabanızı kutluyoruz devamını diliyoruz.

Millet birliğinin oluşmasında gösterdiğiniz bu tarihi iradeye Millet Partisi olarak, milli kadrolar olarak milletimize rehberlik yapmaya hazırız. Böylece Türk Milleti’nin “Muhteşem Birliği” kurulacaktır. Milletimizin, “Muhteşem Birliği” sayesinde, milli kadrolar öncülüğünde aşamayacağı engel halledemeyeceği problem yoktur.

Millet Partisi Genel Başkanı Bilge Lider Sayın Aykut Edibali ve Millet Partisi kadroları nerede milletimizi ilgilendiren bir birlik var ise oradadır. Millet Partisi olarak Ertuğrul Gazi’yi Anma Törenlerinin müdavimiyiz. Bu etkinliklerin gerçek bir birliğe yansıması için Millet Partisi ve Sayın Genel Başkanı Aykut Edibali 2013 ten itibaren Türk Dünyası kurultayı ve Yörük Türkmen Şölenleri düzenlemektedir. Millet Davasını başlattığı 1960 lı yılların ortalarından itibaren her 3 – 5 yılda bir milli birlik esaslarını ortaya koyarak birlikçağırısı yapan ve Birlik Davamız kitabının yazarı, 1991 ittifakının mimarı, hayatını millet davasına adamış Sayın Aykut Edibali daha etkin bir şekilde Türk Dünyası Kurultayları düzenleyecek ve bu çalışmaları kitaplaşcaktır.

Günümüzde Millet Birliği’ne daha çok ihtiyaç olduğu aşikar. Sizin 735 senedir yaşattığınız bu tarihi birliğini devam ettirmeniz, milletimizin tüm sathına ve katmanlarına yayılmasına örnek olacaktır.

Evvelen, Muhteşem Birliği’nin tesis edilmesi noktasında Millet Partisi kadrolarıyla, birikimiyle rehberlik yapmaya hazır olduğunuzu olduğunu bilmenizi istiyoruz.

Ahiren, Türk dünyası kurultayları ile dünyadaki 250 milyon Türk varlığını uyandırmalı, uyuyan devi harekete geçirmeliyiz. Bu müstesna potansiyel gücün uyanması; tarihi görevinin şuuruna varmas ile dünya huzur bulacak, mutluluk ve adaletin altın çağına ulaşacaktır.

Bu kutlu görevi ancak Müslüman Türk milleti yapabilir, istikbaldeki mutlu dünyanın kuruluşunun ilk öncüleri olarak 735 yıllık çabanızı, sabrınızı kutluyoruz saygı duyuyoruz.

Ve bu arada Sayın Genel Başkanımızın yeni yazmış olduğu “Hakikatın İzinde İlmisağ” kitabını incelemeniz dileklerimizle ve genel başkanımızın selamları ile takdim ediyoruz.

Partimizi, bizleri çadırınzda misafir ettiğiniz, ikramda bulundunuz, genel başkanımız ve partimiz adına her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyoruz, sizlerin de selamlarınızı genel başkanımıza ileteceğiz. “Muhteşem Birlik” dualarımızla Allah’a emanet olunuz, hoşçakalın.”

Çadır ziyaretlerinden sonra Şifalı Ertuğrul Gazi Pilavı’na iştirak edildi, Ertuğrul Gazi dedemiz’in türbesi tekrar ziyaret edildi, Fatihalar gönderildi, vedalaşıldı, kutlu bir görev yapmış olmanın huzur ve mutluluğu ile Söğüt’e veda edildi.

Yorum Yapın

Navigate