Trump: Her Zaman İsrail Devleti ve Yahudi Halkın Yanında Olacağım

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump, sözde barış planıyla ilgili Twitter’dan yaptığı paylaşımında, ‘’Ben her zaman İsrail Devleti ve Yahudi halkın yanında olacağım. Onların güvenlik ve emniyetlerini ve tarihi ana vatanlarında yaşama haklarını kuvvetle destekliyorum. Barış zamanı!’’ ifadelerini kullanarak sözde barış planı adı altında çizdikleri işgal haritasını paylaştı.

ABD Başkanı Trump, İsrail Başbakanı Netanyahu ile yaptığı görüşmenin ardından ortak basın toplantısında da Burada Kudüs, bölünmeden İsrail’in başkenti olacak. Ama bu çok büyük bir şey değil çünkü ben zaten bunu sizin için yaptım. Bu şekilde kalacak. Benim vizyonuma göre İsrail için çizdiğimiz bu sınırı ABD resmi olarak tanıyacak. İki devletli geçiş sürecinde ne olursa olsun İsrail devletinin güvenliği hiçbir şekilde tehlikeye düşmeyecek. Gece kulüplerine otobüslere yönelik saldırılar bir daha geri gelmeyecek. Ben İsrail için çok şey yaptım. ABD büyükelçiliğini Kudüs›e taşıdım. Golan Tepeleri’nin İsrail’e ait olduğunu tanıdım” dedi.

Barış adı altında siyonizmin sinsi emelleri hayata geçiriliyor. Müslümanlar uyanık olmalı, Trump’ın barış oyununa gelmemelidir.

Yorum Yapın

Navigate