Fetö Hakkında Kim Ne Dediyse Dedi… ‘Bundan Sonra, Hesap Sorma Günüdür!’

Şimdi adalet zamanı… Kılı kırk yararcasına, kuru ile yaşı birbirine karıştırmadan adalet mekanizması çalışmalı, yargı görevini yapmalı… Bugün Türk adaletinin, TC Devleti’nin, iktidarın ve milletin en önemli işi budur…

Aynen yargıç Kadı Hızır’ın, şikayetçi Hıristiyan Mimar Khristodoulos ile zanlı Türklerin Hakanı Müslümanların Sultanı Hristiyanların Kıralı İstanbul Fatihi büyük Mareşal Fatih Sultan Mehmet’i yargılaması gibi… Kaçmadan kaçınmadan herkes yargı önünde hesabını vermeli, ak koyunla kara koyun ayrılmalı, işi Allah’a havale etmemeli. O (Allah) zaten hesabı biz istesek de istemesek de görecek…
CIA ve MOSSAD’dan Yardım Aldı      

Sıkıyönetim Komutanlığı’na sunulan 1972 tarihli İstihbarat Raporu’na göre, “İzmir ve Erzurum’da Komünizmle Mücadele Derneklerinin kuruluşunda yer almıştır. Bu dernekler ABD’nin Truman Doktrini doğrultusunda özellikle NATO’ya üye ülkelerde açtırdığı Sovyet karşıtı yapılanmalardı. … (CIA), (MOSSAD) vasıtasıyla büyük oranda paralar aktarılarak 1970 yılında klasik nurculardan ayrılarak kendi cemaatini oluşturmaya başladı.” (1)
MİT ve ABD Tarafından Kuruldu

“Gülen Cemaati 1960’larda MİT aracılığıyla ABD tarafından kurduruldu. Yani bu kirli tezgahın temeli 50 yıl önce atıldı ve o yıllarda MİT’in yanı sıra CIA’nın desteğini de aldı. Bu ne demek? Bugün MİT de dahil devletin iliklerine kadar işleyen FETÖ aslında soğuk savaş dönemindeki
Gladyo örgütlenmesinin 21. yüzyıl versiyonu. Ve diğer tüm örneklerinde olduğu gibi de önce bir amaç üzerine kullanıldı sonrasında ise FETÖ’ye dönüşerek kontrolden çıktı.” (2)
Graham Fuller Remzi Gökseven Paşa’ya…

“CIA ajanı Graham Fuller’in1978’de … Remzi Gökseven Paşa’ya … “Faruk Sükan’ın … bürosuna gittiğimde, … Remzi Paşa, bana, ‘Graham E. Fuller ve çevresi, İran’ın Türk Cumhuriyetlerinde etkili olduğunu söylüyor. Özellikle din konusunda Türkiye’nin devreye girmesini ve bunun için Gülen cemaatinin buralarda önünün açılmasını arzuluyorlar” diyerek, fikrimi sordu…” (3)
Gülen Hakkındaki MGK Kararını İktidar ‘Yok Hükmünde’ Kabul Etti

“2004 yılı MGK kararı … Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Başbakan Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök ve Dışişleri Bakanı Abdullah Gül’ün imzalarının da bulunduğu bu MGK toplantısında alınan kararlar 4 ana başlıkta özetlenmiş…

1. Gülen grubuna ait okulların takip ve rapor edilmesi

2. Öğrenci evlerinin İçişleri Bakanlığınca takip ve engellenmesi

3. Yapılan bağışların MASAK aracılığı ile takip edilmesi

4. Dışişleri Bakanlığı görevinde bulunan Abdullah Gül’ün büyükelçilere yolladığı Türk okulları ve Milli Görüş’e ait vakıf ve derneklerin faaliyetlerine yardımcı olmaları talimatının geri çekilmesi… Kararın akıbeti mi… Bir bakan şöyle anlatıyor: “2004’teki MGK kararı hükümet tarafından yok hükmünde kabul edilmiştir” (4)
Özal, Saklanman İyi Olur Diye Uyardı

ANAP’lı eski bakanlardan Ekrem Pakdemirli, ‘Özal’ın Mirası’ adlı kitabında, Turgut Özal’ın 1980’de Başbakanlık Müsteşarı’yken Fethullah Gülen’i, “Askerlerin darbe yapması kesinleşti. Saklanman iyi olur” diye uyardığını yazdı. (5)
Özal, Demirel, Çiller ve Ecevit’in Yardımları

“Örgütü kuran isimlerden olan ve 2005’te örgütten ayrılan Nurettin Veren, Didem Arslan Yılmaz’ın sorularını yanıtlarken, Turgut Özal, Süleyman Demirel, Tansu Çiller ve Bülent Ecevit’in kendilerine nasıl yardımlar yaptığını, önlerini nasıl açtığını tek tek örnekler ile anlattı.” (6)
Ilımlı İslam’ın Parçası, Halk İhtilalinin Hazırlayıcısı

Fethullah Gülen’in 1998 yılında Papa 6. Paul’le görüşmesini, Millet Partisi Genel Başkanı Sayın Aykut Edibali, Partisi’nin 1998 yılında yapılan Eskişehir İl Kongresi’nde eleştirmiş ve bu konuşma, Bayrak dergisinin 28.03.1998 tarihli 1152. sayısında yayınlanmıştı.

Yine Bilge Lider Millet Partisi Genel Başkanı Aykut Edibali’nin Adana’da, İnci Otel’de 01.05.2006’te yaptığı konuşmadan kısa bir özet:

“ABD’nin isteği, Türkiye Cumhuriyeti’nin izni ile F.G. okullar açıyor. Bush’un Fas’tan Himalayalar’a kadar uzanan Ilımlı İslam Projesi’nin bir parçası. F.G. toplumun bir numaralı meselesi. Türkiye Cumhuriyeti düşmanlığı, asker düşmanlığı -dinsiz asker vb. konuşmalar yapıyorlar evlerinde- Türkiye Cumhuriyeti’nin belli makamlarını -polis, asker gibi- işgal etmek için ellerinden gelen çalışmayı yapıyorlar. F.G. uzun vadeli yatırım ile halk ihtilalinin hazırlayıcısı durumundadır. İktidarların devamlı ortağı oluyorlar.” (7)
Bu Etkinlikler Gülen Hocaefendinin Dilidir

Binali Yıldırım’ın, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı iken ‘İzmir Türkçe Olimpiyatları Kültür Şöleni’nde yaptığı konuşma:
“Bu etkinlikler, ruhlarımızı sarıp sarmalayan kalplerimizi yumuşatan bize hoşgörüyü kardeşliği cihan mertliği hatırlatan bir iklim oluşturuyor. … Türkçe sevginin dilidir, ‘gelin tanış olalım’ diyen Yunus’un dilidir. ‘Gel ne olursa ol yine gel’ diyen Mevlana’nın dilidir. İnsanlığa barışı çağıran dildir. ‘Aç açabildiğin kadar sineni ummanlar kadar olsun. İnançla geril, insana sevgi duy. Kalmasın el açmadığın mahsun gönül. Dünyada her kim sevgiye muhtaç. O’nun hayatını anlat bilsin ki ilaç. Aç herkese aç sineni aç, onun gibi ilaç’ diyen Fethullah Gülen hocaefendinin dilidir.” (8)
Gülen İşi Gücü Bırakmış da Bahçeli’yle mi Uğraşıyor?

Başbakan Erdoğan’a sorulan Gülen sorusuna verdiği cevabı Mahmut Övür şöyle yazıyor: ‘onun bulunduğu makam böyle bir şeye müsaade etmez.’

“Başbakan Erdoğan’a yönelttiğimiz, “MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, kasetlerle ilgili Fethullah Gülen Hoca’yı suçladı. Gülen’in böyle suçlanmasını nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusuna cevabı bir hayli sertti:

“MHP’nin bir defa Fethullah Hocaefendi’ye saldırısı gerçekten bana göre ihanet derecesindedir. … Yani Hocaefendi, işi gücü bırakmış da Bahçeli’yle mi uğraşıyor? Bir defa onun bulunduğu makam böyle bir şeye müsaade etmez. Onun meşgalesi böyle bir şeye müsaade etmez. Bu çok çirkin, çok ayıp bir şey… Ben bunu ihanet derecesinde kınıyorum.” (9)
O Aldatanlar Sizi Allah ile Aldatmasın

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez de Fethullah olayını geç algıladıklarını şöyle ifade ediyor: “Yüce Kitabımızda Allah bizi “Dikkat edin! O aldatanlar sizi Allah ile aldatmasın” diye ikaz etmesinin hikmetini ağır bir imtihanla hem ülke ve millet olarak hem de Diyanet ve ilahiyat camiası olarak oldukça geç idrak etmenin derin teessürü içindeyiz.” (10)

Ne İstediler de Vermedik … Buna Rabbim Şahit

Başbakan Tayyip Erdoğan, Yüksek Düzeyli İstişare Konseyi toplantısı için gittiği Rusya’dan dönerken gündeme ilişkin şöyle diyor:

“Cemaate kızgınlıkla bu adımların atıldığı iddiası dört dörtlük iftira, yalan. Cemaatin en ileri gelenleri, mensupları bugüne kadar acaba ne getirdiler de Tayyip Erdoğan bunu geri gönderdi. Yani üniversitelerin verilmesiyle alakalı adımlardan tutun da birçok faaliyetlere yönelik yapabileceğimiz ne varsa bunları yaptık. Benden geri dönen hiçbir şey yoktur. Buna Rabbim şahittir.” (11)
Destek Olduk. Rabbim de, Milletim de Bizi Affetsin

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bilkent Otel’de, Olağanüstü Din Şurası’nda(3.8.2016) özetle şöyle diyor: “Rahmetli Özal, Demirel, Ecevit ve hatta biz de, farklı görüşten siyasetçiler olmamıza rağmen bu yapıya destek olduk. Ben de katılmadığım pek çok yönleri olmasına rağmen herkesim gibi yardımcı oldum. … Şayet 17-25 Aralık sonrası aldığımız önlemler olmasaydı, özellikle yargıdaki önlemlerimiz olmasaydı, bu darbe girişimi TSK içindeki bir grup silahlı teröristin değil, polisin, yargının katılımıyla çok daha büyük bir tehdit olarak karşımıza çıkacaktı. Bu hain örgütün yüzünü ortaya dökememenin üzüntüsü içindeyim. Hem Rabbime, hem milletimize verecek hesabımız olduğunu biliyorum. Rabbim de, milletim de bizi affetsin.” (12)
Bundan Sonra Hesap Sorma Günüdür Erdoğan aynı konuşmada şöyle diyor: “Bu salondan ilan ediyorum, şu saatten sonra Pensilvanya’daki şarlatanın, terörist başının hezeyanlarına kulak veren herkes başına gelecekleri kabul etmiş demektir. … Biz ikazımızı yerine getirdik. … Bundan sonra her anlamda mücadele, hesap sorma günüdür.”(13)
Devlet İçinde Devlet Olmaz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 1 Eylül 2016’da Beştepe’de Adli yıl açılış töreninde de konu ile ilgili şöyle dedi:
“Devletin içinde devlet olmaz. 40 yıldır bunun hesabındaydılar. 15 Temmuz’u bir musibet, bin nasihatten evladır, böyle görüyorum. Ben inanıyorum ki, milletimiz kazanacak ve yeni bir milat olarak geleceğe yürüyeceğiz.

O gece milletin her rengi iradesine, özgürlüğüne, geleceğine sahip çıktı. Milletimiz o gece görevini yerine getirdi. Artık sıra bizde. Siyasetinde, bürokrasinde görev alan herkeste. Bundan sonra bizim çok daha farklı çalışması lazım. Hiçbirimizin ülkemizin çıkarları dışında hareket etme hakkı yoktur. 15 Temmuz’dan öncesi farklıdır, sonrası farklıdır. Şahsım dahil…” (14)
1- Darbelerin taşeronu, Yenişafak, 20.8.2016, http://www.yenisafak.com/gundem/darbelerin-taseronu-2514280

2- Tunca Bengin, ‘MİT-Gülen kim kimi kullandı’, 15.8.2016, Milliyet, http://www.milliyet.com.tr/mit-gulen-kim-kimi-kullandi–siyaset-ydetay-2294962/

3- Salih Tuna, ‘Kürtler işte bunun için davet edilmedi’, Yenişafak, 8.8.2016, http://www.yenisafak.com/yazarlar/salihtuna/ kurtler-iste-bunun-icin-davet-edilmedi-2030975

4- Melih Aşık, ‘TSK uyarmıştı, Milliyet, 12.8.2016, http://www. milliyet.com.tr/tsk-uyarmisti–gundem-ydetay-2293599/

5- http://t24.com.tr/haber/turgut-ozal-fethullah-guleni-darbe-olacak-diye-uyarmis,227703

6- Nurettin Veren, Demirel, Ecevit, Çiller de Gülen’e yardım etti, memurlar.net, 6.8.2016, http://www.memurlar.net/haber/602892/

7- http://www.bayrakyayincilik.com/2016/08/11/15-temmuz2016-darbesinin-tarih-perspektifinden-degerlendirilmesi/

8- Bakan’dan Fethullah Gülen’e övgü dolu sözler, 24.5.2013, DHA, http://www.dha.com.tr/bakandan-fethullah-gulene-ovgu-dolu-sozler_475821.html

9-Mahmut Övür, ‘Başbakan Erdoğan: Bahçeli’nin Hocaefendiye saldırısı ihanet’ Sabah, 14.5.2011, http://www.sabah.com.tr/ yazarlar/ovur/2011/05/14/basbakan-erdogan-bahcelinin-hocaefendiye-saldirisi-ihanet

10- Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez; ‘Milletin Destansı Zaferi’ dergisi. http://www.sozcu.com.tr/2016/gundem/diyanetten-feto-itirafi-1358930/

11-Geri adım beklemeyin, Star, 24.11.2013, http://haber.star. com.tr/politika/geri-adim-beklemeyin/haber-809317

12- http://www.tccb.gov.tr/haberler/410/49870/en-buyuk-hirsizlik-insanlarin-dinini-inancini-ihlasini-ve-umidini-calmaktir.html

13-http://www.haberturk.com/gundem/haber/1276008-erdogan-ilan-ediyorum-pensilvanyadaki-terorist-basina-kulak-veren-herkes

14-‘Erdoğan: Vurun’ diye talimat vermedik, Milliyet, 1.9.2016, http://www.milliyet.com.tr/erdogan-vurun-diye-talimat-vermed-siyaset-2304500/ (1.9.2016)

Yorum Yapın

Navigate