Ya Devlet Başa Ya Kuzgun Leşe

54 VATANDAŞIN ŞEHADETİNDEN SONRA…
CAN GÜVENLİĞİNİ SAĞLAYAMAYAN İKTİDAR GİDER!

Ya Devlet Başa Ya Kuzgun Leşe

Gaziantep vilayetimizde bir canlı bombanın patlatılmasıyla 54 vatandaşımız hayatını yitirdi.

Yakın, uzak pek çok devlet taziyelerini sunmakta gecikmedi. Ancak herkesin kafasına dank etmeli ki sözün bittiği yerdeyiz. Boş sözlere, sözde taziyelere, hamaset sözleriyle bu milleti avutmaya, uyutmaya kimse kalkmasın. Acımız büyük, herkes de görevini yapsın.

Bu milletin şanlı tarihinde, dini ve milli geçmişinde devlete düşen birinci görevin vatandaşın hayatını, canını korumak olduğunu en cahil insan bile bilir. Onun için “ya devlet başa ya kuzgun leşe” denmiştir. Yani vatandaşın canını koruyamıyorsan bunun hesabının sorulacağını bilmelisin. Hazreti Ömer’i ne zaman hatırlayacak acaba sözde yöneticiler? Fırat üzerindeki köprüden geçerken bir kuzunun ayağı kırılırsa rabbim onun hesabını benden soracak diye Allah’tan korkan halife gibi 54 vatandaşımızın şehit edilmesi dolayısıyla kendilerini hesaba çekmelerini, üzülmeye, pişmanlıklarını duyurmaya ve sorumluluğun gereğini yerine getirmeye davet ediyoruz. Sözün özü vatandaşların hayatlarını koruyamıyorsan ki koruyamıyorsun, gereğini yap, çekil senden daha layık olanlar gelsin. Vesselam.

Trabzon Ortahisar İlçe yöneticimiz Sayın Davut Durmaz’ın Tunceli’de şehadet şerbetini içen oğlu, şehidimiz Murat Durmaz’a Allah’tan rahmet diler, kederli ailelerine, yakınlarına ve aziz milletimize baş sağlığı dileriz.

Aykut Edibâli

2016-Ağustos-21-Terör-Gaziantep

Yorum Yapın

Navigate