Barzani pkk Ağzıyla Konuşuyor! Ne Haddine! Kimden Yüz Buluyor!

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, BARZANİ’Yİ KABUL ETTİ, GÖNDERE BARZANİ BAYRAĞI ASILDI!..

Mesut Barzani’nin gelişinde Esenboğa ve Atatürk Havalimanları gönderlerine Barzani Bayrağı da asıldı…

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani, 26 Şubat’ta Cumhurbaşkanı Erdoğan ile İstanbul’da Mabeyn Köşkü’nde, 27 Şubat’ta da Başbakan Binali Yıldırım’la Ankara’da Çankaya Köşkü’nde görüştü. Her iki görüşme de basına kapalı gerçekleştirildi.
Çankaya Köşkü’ndeki görüşme sırasında arka fonda Barzani Bölgesel Yönetimi bayrağının bulunması ve Yıldırım-Barzani fotoğrafında bu bayrağın yer alması dikkatleri çekti. Bu bütün vatandaşlar arasında büyük üzüntüye ve protestolara sebep oldu.
Diğer dikkat çeken bir görüntü de, İstanbul Atatürk Havalimanı ve Ankara Esenboğa Havalimanı’nda Türk Bayrağı ve Irak Bayrağı’nın yanı sıra ilk kez Barzani Yönetiminin bayrağının bulunmasıydı. Türk devlet geleneğine yeni giren bu muameleye Barzani de biraz şaşkın biraz pişkin bıyık altı gülüyordu…

Türkiye’nin en üst düzeyde temsilcileri tarafından Barzani’nin kabulü ile Barzani bayrağının göndere çekilmesi eleştiri konusu olurken görüşmelerde; Musul, Tel Afer, pkk, pyd, ışid, gibi konuların ele alındığı bildirildi.

BARZANİ pkk’YI MI SAVUNUYOR?
Bir zamanlar bazı milliyetçi lider(!?) politikacılarımız tarafından pkk’lı Öcalan’la aynı kefeye konulan ama bugün ne hikmetse el üstünde tutulan Mesud Barzani’nin, gözaltına alınan HDP’li vekillerin serbest bırakılması için çağrı yaptığı da dile getirildi…
Barzani’ye yakın kaynaklara, Barzani’nin yaptığı açıklamada, HDP’li vekillerin gözaltına alınmasını “kaygı verici” bulduğu vurgulandı.
Bu arada Barzani’nin partisi KDP’nin parlamento grubunun yaptığı açıklamada da gözaltıların Türkiye’deki demokrasiye hizmet etmediği ileri sürülerek şöyle denildi:
“Bugün Ortadoğu’da yaşananlar karşısında Türkiye’den barış ve demokrasiyi sağlaması bekleniyor. Sorunların bir an önce çözülmesini, şiddet yerine barış yoluna dönülmesini umuyoruz.”

BARZANİ’NİN BU AÇIKLAMALARI TÜRKİYE’NİN İÇİŞLERİNE KARIŞMAK OLARAK DEĞERLENDİRİLİRKEN; “KİMDEN YÜZ BULUYOR?” SORUSU GÜNDEME GELDİ…

Yorum Yapın

Navigate