Corona Virüsü Dünya genelinde yayılmaya devam ediyor

Corona Virüsü biyolojik bir silah olabilir mi?

Corona Virüsü insan ve kuşlar gibi memelilerde hastalıklara sebep olan, deli dana hastalığı, kuş gribi benzeri virüslerdir. İlk olarak Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıktı ve 2 ay içerisinde dünyanın birçok ülkesinde görüldü. Dünya Sağlık Örgütü tüm dünya genelinde Corona Virüsü alarmı verdi.

Ülkemizde de virüse yönelik sıkı tedbirler alındı. Okulların tatil edilmesinden camilerde cemaatle namaz kılınmamasına, eğlence mekânlarından yurt dışı seyahatlere kadar şimdiye kadar ülkemizde görülmemiş kararlar alındı.

Bu virüsün yarasadan kaynaklı olduğu söylendi. Çin’de insanlar ilk defa bu yıl yarasa yemeye başlamadıklarına göre bu gerekçe sağlıklı gözükmüyor ve bu iddiaya şüphe düşürüyor.

Son yıllarda kuş gribi, sars, deli dana gibi virüslere bağlı birçok bulaşıcı hastalıkla mücadele edilirken corona virüsü ile mücadele kadar yapılan bir mücadele görülmedi. Tüm dünya gündeminde olan corona virüsü gerçekten kendiliğinden doğal olarak mı ortaya çıkarak yayılıyor, biyolojik bir silah olarak mı yoksa yenidünya düzeninde dijital bir sistem kurulması için bu virüs laboratuvarlarda mı üretildi sorularını akla getiriyor.

Geçtiğimiz yıllarda basılan ve yayınlanan film ve kitap konuları ve yapılan tatbikatlarda bugün yaşanan olayların benzerlerinin konu olarak ele alınması bir tesadüf müdür?

Mesela Dan Brown’ın kitabından uyarlanan 2016 yapımı “Cehennem” filminde “dünya nüfusunun büyük kısmını yok edecek virüsü” yaymak isteyen bir bilim adamı İstanbul Yerebatan sarnıcında virüsü suya karıştırılmaya çalışırken son anda durduruluyordu.

Unutulan bir ilginç haber de 2005 yılından, “ABD’de iki üniversite tarafından BİYOLOJİK bir saldırı durumunda nasıl tepki verileceği geçenlerde sanal bir TATBİKATLA canlandırıldı. ABD’nin eski Dış Bak.’dan Madeleine Albright’ın ABD başkanı rolünü oynadığı senaryoda (…) Ocak ayının ilk günlerinde Frankfurt Havalimanı ve Rotterdam Metrosu ile aynı anda İstanbul Kapalıçarşı’da üç sırt çantalı terörist çiçek virüsü püskürtür. (…) Bir saat içinde altı ülkede 240 çiçek hastalığı vakası çıkar ve kısa sürede bu sayı 3000’e kadar yükselir…

Microsoft’un kurucusu milyarder işadamı Bill Gates tarafından da dile getirilen kıyamet senaryolarından birisi olan küresel bir salgın hastalık için 2018 yılında yaptığı uyarı da çok dikkat çekicidir. Bill Gates’e göre bu teori, önümüzdeki 10 yıl içinde gerçekleşebilir. Gates’in iddiasına göre kontrol edilemeyen bir bilim insanı, laboratuvarda çiçek hastalığını daha ölümcül bir formuna dönüştürebilir.

Bugün yaşamakta olduğumuz corona virüsü ile kitaplarda ve filmlerde ele alınan bu konular tesadüf olabilir mi?

İnsanı acz içerisinde bırakan, sağlığı ile ilgili insanlara panik yaptıran, ekonomik hayatı felç eden küresel bir salgın olarak dünyanın her tarafını etkisi altına alan Corona virüsünden kârlı çıkan kimlerdir?

Corona virüsü hangi ülkenin ekonomisini yıpratıyor hangi ülkenin ekonomisini güçlendiriyor?

ABD den İngiltere’ye, Çin’den Ortadoğu ülkelerine kadar siyasal ve ekonomik sistemlerde küresel güç odaklarının yeni bir sistem arayışı olabilir mi?

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Cao Licien, corona virüs salgınının patlak verdiği Vuhan kentine ABD ordusu tarafından getirildiğini iddia etmesi ABD’nin de bu iddiayı yalanlaması dikkatlerden uzak tutulmamalıdır. Çin’in iddiası gerçek olabilir mi?

Soruları çoğaltmak mümkündür.  Bir gerçek varsa o da virüs tüm dünyayı etkiliyor. Virüsün kendiliğinden doğal olarak mı ortaya çıktığı laboratuvarlarda mı üretildiği önümüzdeki yıllarda yaşanan gelişmelere göre aydınlığa kavuşacaktır. Şimdilik yapılması gereken uzmanların uyarılarını dikkate alarak virüse karşı tedbirleri almaktır.

Corona virüsü alınan tedbirlerle bir şekilde çözüme kavuşturularak insanlar normal hayatlarına döneceklerdir.

Asıl sorulması gereken virüs sonrası ortaya çıkan ahlâka bulaşan virüsler ne olacak? İnsanların paniğinden istifade ederek yapılan dolandırıcılık, sahtekârlık, fiyatlara yapılan fahiş artışları ne ile izah edeceğiz?

Corona virüsüne gösterdiğimiz hassasiyetten daha fazlasını ahlâka bulaşan virüslere de göstermemiz gerekmez mi?

Yorum Yapın

Navigate