Sayın Erdoğan’ın Federasyon Hayali

EMS 159 Başyazı

SAYIN ERDOĞAN FEDERASYON HAYALİNDEN VAZGEÇİNİZ!
KANLI HAYALİ TETİKLEYEN HAİNLERE ALDANMAYINIZ

 

Sayın Erdogan, nereden aklına estiyse “Eyalet yapısı hızlı kalkınmayı getirir. Osmanlı’ya baktığımız zaman o güçlü Osmanlı’da Lazistan, Kürdistan eyaletleri vardı. Osmanlı Kürdistan, Lazistan. Bizim bunu dememize gerek yok. Bizim coğrafi bölgelerimiz var buna göre ortaya koyabiliriz” diye konusmus. A mübarek adam bu lafın iler tutar bir yeri var mı?  Hiç Osmanlı Imparatorluğu ile Türkiye Cumhuriyeti bir ve aynı siyasi yapı mı?

ÜÇ BUÇUK TERÖRİSTİN DÜMEN SUYUNDA NEREYE KADAR?
ÇÖZÜM ALDATMACASININ MASKESİ DÜŞTÜ…

Sayın Erdoğan’ın teröristlerin silahlarını bırakarak yurt dışına çekilsinler önerisi “Başbakan Erdoğan’ın bir televizyon kanalında yayınlanan bir programda güçlerimizin silahlarını bırakarak çekilmeleri isteği, teröristlerin canını sıkmış. Erdoğan’ın uslubu hoşlarına gitmemiş. Geri çekilmede şakilerin gündeminde değilmiş. Bakınız katiller çetesi devlete karşı hangi şartlar ileri sürmek küstahlığında bulunuyor?
Süreç tek taraflı değilmiş, şakilerle devletin yaptığı görüşme ve müzakereler sonucunda karşılıklı adımların atılmasıyla ancak gelişebilecekmiş. Erdoğan’ın iddia ettiği tarzda bir geri çekilme durumu gündemlerinde değilmiş. Devlet tarafından gerekli adımların atılmalı, bu temelde yasal ve olumlu bir zeminin yaratılmalı imiş. Ancak O takdirde silahlı eşkiya geri çekilebilirmiş? Kalıcı ve sağlıklı gelişebilmesi açısından zorunlu imiş?

 

TERÖRİSTLER ERDOĞAN’IN CİDDİYET VE SAMİMİYETINDEN KUŞKU DUYUYORLARMIŞ?

Erdoğan’ın sözde “Kürt sorununun” ismini anmadığı, “terör” ve “terörist” kavramlarını kullandığı, bu nedenle hükümetin süreç karşısındaki samimiyet ve ciddiyetinin kuşku ve soru işaretleri yaratıyormuş. Eşkiya başı ile ilgili açıklamalar ise, başbakanlık konumu ile bağdaşmıyormuş? Bu tür hezeyanları sağduyulu ve namuslu vatandaş çoğunluğunun dinlemeye bile tahammüllerini olmadığı açık! Ama ne diyelim, sayın başbakan etme bulma dünyası, besle kargayı oysun gözünü? Gerçeği karşımız da… “Geri çekilme içinde yasal düzenlemeler yapılmalı, güvenceler verilmeli” İmiş?…

 

AKP’NİN VE TERÖRİSTİN AKİL ADAMLAR OYUNU?

Hele şu akil adamlar zırvalaması neyin nesi? Bu tür bir talepte PKK katil başı tarafından dile getirilmiş ve iktidar bu garip teklife de evet demişti. Ancak aradan geçen aylar sonunda nasıl samimiyetsiz ve Türkiye’ye karşı tuzaklarla dolu olduğu, anlaşılabilmiş olmalı ki, değiştirilmiş ve vatandaşa gidecek ikna heyetine dönüştürüldü. Gerçekten akil adamlar adlı oluşuma teröristlerin biçtiği görev tuzaklarla doluydu. İşi milletler arası plana taşımak ve Türkiye üzerinde baskı kurulmasını amaçlayan bir Akılsız başın cezasını ayak çeker hesabı… Heyete çağrılanlar arasında gerçekten saygıya değer insanlar var… Ama en dengeli söz ve tavır bir hanım sanatçının dediği gibi “aktörlerin, şarkıcıların akil adamlar olarak sunulması işin ciddiyetini hafife almaktan başka bir anlama gelir mi? Ve gerçekten işi sulandırmak olmaz mı? Akılla, erdemle alay etmek değil midir, bu? Anlaşılıyor ki bu akil adamlar operasyonu, parti ile iyi ve tatlı ilişkiler içindeki kişilerle yapılacak halkı ikna çabasına dönüşüyor! Bu kötü ve çirkin bir şey…

 

AKİL İNSAN CESUR, BAĞIMSIZ, BİLGİ, DENEY SAHİBİ OLMALI…

Akil adamlar konularında bilgi, birikim sahibi, tarafsız ve cesur insanlardan oluşur? Lafının, tavrının bir anlamı ve ağırlığı olur! Fikri istiklal sahibi, kavuk sallamaz insanlar olur. Ama isimleri açıklanan hanımların ve beylerin kaçta kaçının bağımsız olduğunu söyleyebiliriz? Bırakın ehliyeti, liyakatı… Anlaşılıyor ki böyle bir komisyon oluşturulurken, AKP ile derin sempati bağları olması veya zülfiyare dokunmayacak, uyumlu gıcıklar olması istenmiş… Bir de Sayın Başbakan’ın akil adamlar komisyonuna katılamayacağını söyleyen kişileri unutmayacağını söylediğini düşünürseniz, komisyonun bu baskı altında hakikati aramak gibi bir görevi olmadığını anlarsınız. Aynı zamanda bu bir tehdit ve ayıp olmuyor mu?

Yorum Yapın

Navigate