Kültür ve Turizm Bakanlığı işgal altında mı?

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, katıldığı NTV canlı yayınında Galata Kulesi’nin Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne devriyle ilgili açıklama yaparken, “Fatih Sultan Mehmet İstanbul’u işgal ettikten sonra Fatih Sultan Mehmet Vakfı’nı kuruyor” diyerek İstanbul’un fethine “işgal” dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı’nın İstanbul’un fethini işgal olarak değerlendirmesi milli vicdanımızı yaralamıştır. Bakan üzerine basa basa söylediği bu sözün dil sürçmesi olduğunu söylemiş.  Fetih ile işgali birbirine karıştırmak Kültür Bakanına hiç yakışmamıştır. Konuşma, zihin altındaki gerçek düşüncenin dil ile beyanı olmuştur. Her seçim öncesi Ayasofya’yı gündeme getirerek ibadete açılmasını gündeme getirenlerin bu söylem karşısında sessiz kalmaları Fatih’in emanetine sahip çıkmadaki samimiyetsizliklerinin de tescili olmuştur.

Başbakan Erdoğan, “Gezi olayları sırasında Kadıköy’de eylem yapanlar, o gün duvara bir slogan yazdılar bu sloganı asla unutmayın! Neydi o slogan? “Zulüm 1453’te başladı” CHP zihniyeti budur. Çünkü bunların zihniyetine bu yakışır. Karanlık çağın kapanmasını hazmedemediler. Bu haince slogan” açıklaması yaparak 1453 yılını zulüm olarak görenlere bunların zihniyeti diye sert tepki göstermişti. Bakalım İstanbul’un fethini işgal olarak değerlendiren bakanına da aynı tepkiyi gösterecek mi?

Fatih İstanbul’u işgal etmemiş ama Bakan bu değerlendirmesi ile Kültür ve Turizm Bakanlığını işgal etmiştir. Türk Milletinden özür dileyerek bakanlıktan biran önce istifa etmeli, istifa etmiyorsa görevden alınmalıdır.

Yorum Yapın

Navigate