Trump: Erdoğan iyi biri

Rahip Brunson Trump’ın ricası ile mi serbest kaldı?

ABD’de kasım ayında yapılacak başkanlık seçimi öncesinde Trump verdiği seçim mesajları ile adeta ülkelere nasıl ayar verdiğini anlattı.

Ülkeyi yönettiği süreç içerisinde başka ülkelerden “kurtarılan” ABD’lilerle bir soru-cevap yapan ABD Başkanı Donald Trump’ın yanında rahip Andrew Brunson da vardı. Brunson’ın sorularını yanıtlayan Trump rahibin nasıl serbest kaldığını şöyle açıkladı: “Şunu söylemeliyim ki Cumhurbaşkanı Erdoğan çok iyiydi. Seni çok uzun süre beklettiklerini ve masum bir insan olduğunu biliyorum fakat onunla biraz konuştuktan sonra seni bırakmayı kabul etti.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, “Yatıp kalkıp Brunson diyip duruyorlar, bizden onu vermemizi istediler, dedim ki kusura bakmayın yargı kararını verir.  “Kimse ben olduğum müddetçe Brunson’ı alamaz” açıklamalarından sonra Trump’ın yaptığı konuşma ister istemez, gerçekten  Rahip Brunson suçsuz olduğu için mi yargı o yönde karar vererek serbest bırakıldı yoksa trump’ın istekleri ile mi serbest bırakıldı, sorusunu akla getiriyor.

Trump’ın bu sözleri Türk yargısına dolayı bir müdahale değil midir?

Yorum Yapın

Navigate