Bu Çağrıya Kulak Verin                                                                                                                                                               

Hak ve doğru davaya samimiyetle bağlanmak, sebat etmek, gayret göstermek büyük bir kahramanlıktır. Bu kahramanlığı gösterenlerden biri de Yeniden Milli Mücadelecilerin ağabeyi ve hocası Millet Partisi Genel Başkanı, Millet Derneği Kurucu Genel Başkanı, Bilge İnsan Sayın Aykut Edibali’dir.

Edibali 1970’den itibaren milletin yanlış yönlendirilmesine karşı çıktı. “ Davamız Türk Millet’nin Varlık ve Beka Davasıdır.” diyerek “Milletim uyan!” çağrısında bulundu. Milletin birliği, vatanın bütünlüğünün korunması, halkın barış ve huzur içinde yaşaması için büyük bir mücadele verdi.

Arkadaşlarını yetiştirmek ve ülke sorunlarına çözümler üretmek için mübalağasız binlerce kitap inceledi. Çalışmalarını Yeniden Milli Mücadele, Pınar, Gerçek ve Bayrak dergileri ekseni etrafında gerçekleştirdi. Hem insan yetiştirdi hem de zamanın ülke sorunlarına çözümler üretti.

  • 1970’de Milli Mücadelede Kadroların Vazifeleri – Milli Mücadelenin Stratejisi – İlmi Sağ – İnkılap İlmi           1972’de Kominist İhtilale Karşı Tedbirler
  • 1974’de Kıbrıs Politikamız Ne Olmalıdır
  • 1979’da Sosyal Sistemlerin Temelleri
  • 1991’ de Milli Siyasetin Meseleleri ve Birlik Davamız
  • 2000-2006 da Kur’an’ın Aksiyon Öğretisi
  • 2011’de Milli Birlik ve Doğu Meselemizin Çözüm Esasları
  • 2016’da Hakikatin İzinde İlmi Sağ
  • 2017’de “ Türk Milletinin siyasal hayatını baştan aşağı milli rengine kavuşturan, Türk milletinin evlatlarına yeryüzüne ne için yaşadığını ve Büyük Davası’nın ne olduğunu hatırlatan yeryüzündeki yaşam amacını haykıran, bu denli büyük değişimlerin nasıl gerçekleşeceğinin yöntemini ortaya koyan eserlerin başında geliyor.” diye altın harflerle yazılacak, Millet Davası’na hizmet etmek isteyenlere bir rehber, yol gösterici, bir kılavuz olan Millet Davası Büyük Değişim Stratejisi gibi önemli eserler ve yazdığı binlerce makale ile ülke sorunlarının çözümü için önerilerde  bulundu.

Her türlü gelişme ve başarının ancak milletin birliğinin sağlanmasıyla mümkün olacağına inanan  Edibali’nin birlik çağrıları 1973’de “Milli Partiler Arası İttifak” çağrısıyla başladı.   Birliğin sağlanması için ekibiyle birlikte büyük çaba sarf etti. Ama insanların nefisleri, mevki ve makam hırsları arzu edilen birliğin sağlanmasına engel oldu.

Edibali ve Yeniden Milli Mücadeleciler yılmadı. 1986’da “ Birlik Davası Hakk’ın Emri, Halkın Arzusudur.” dedi.  2 Şubat1986’da ” Tüm Partileri Milli Dayanışma ve İşbirliğine Çağırıyoruz.” diyerek tarihi bir çağrı yaptı. “Devlet, millet ve vatan için kucaklaşalım” dedi.

Aykut Edibali, yeni Türk asrını birlikte hazırlamanın, dayanışma ve iş birliğinin, karşılıklı saygı ve ortak politikalar belirlemenin şartlarını ve yollarını ortaya koydu…      Rahmetli Necmettin Erbakan ile rahmetli Alpaslan Türkeş’in bir araya gelmesini, 1991 seçimlerinde birlikte hareket etmesini sağladı.

Edibali, ittifakın genişleyerek devam edeceği konusunda millete verilen sözün yerine getirilmesini ısrarla hatırlattı ama bilinen ve bilinmeyen nedenlerden dolayı sonuç alınamadı…

Edibali ve ekibi yılmadı. Samimi birlik çağrılarına ve çalışmalarına devam etti. Bütün partilere çağrı yaptı. “ Gelin, kendimize davet edip durmayalım. Bütün partilerin düşmüş olduğu hata particilik putudur. Bu insanları kişilikten uzaklaştırır, insanı şirke düşürür. Kendimize değil Allah’a davet edelim.

Biz ne Edibali’nin yoluna, ne Tayib’in yoluna, ne Bahçeli’nin yoluna, ne Kılıçdaroğlu’nun yoluna, ne de başkalarının yoluna çağırıyoruz. Biz Hakkın yoluna çağırıyoruz. Millet Partisi bir çağrı, bir tebliğ görevi yapmaktadır. Ülkenin yönetimi için faziletli ihtisaslı her şeyin ehli insanlar var. Biz yönetimi ehil insanlara bırakacağız. Bize göre Türkiye’nin bütün dertlerinin devası bellidir. Adı da İslam’dır. Ehil insanlarla gerçekleştirilecek İslam Rönesansıdır.” uyarısında bulundu.

Yıl 2007 Millet Partisi, birlik çağrısını bir kez daha yenileyerek “Milli Demokratik ve Çağdaş Partiler Daimi Konseyi Temel Mutabakatı”nı önerdi. Ama ne yazık ki kısır particilik zihniyetiyle yapılan seçim atmosferinde bu çağrıya pek kulak veren olmadı.

Edibali ve Millet Partililer, bu çağrının mutlaka anlaşılacağı ve milletin yüzyıllar boyu devam edecek birliğinin sağlanacağı inancıyla birlik davalarından asla vazgeçmedi.

“Siyaset, çözüm bulma ilim ve sanatıdır.” Yıl 2016 terör gündemde. Edibali sanatkarlığını bir kez daha ortaya koydu. “Türkiye’de terörle nasıl mücadele edileceğini bilen fikir ve irade sahipleri var. Neden teröre karşı tüm milletin katılımını sağlayacak bir “Milli Dayanışma Platformu” düşünmüyorsunuz? Çözüm;  Acilen Milli Dayanışma platformu oluşturmak ve platformda belirecek iradeye yol vermektir.” dedi.

Yıl 2017 Ülkemiz çok tehlikeli iç ve dış tehditle karşı karşıya. Edibali, çözüm; “Milli Siyasettir”. Milli siyasetin temeli de samimiyettir.” uyarısında bulunuyor. Elli yıldan beri yaptığı hep birlikte “Yeniden Milli Mücadele!” çağrısını yeniliyor.

Türk milleti bu çağrıyı duymalı. Tüm siyasilerimiz milleti ve diğer partileri kendilerine katılmaya çağırmaktan vazgeçmeli. Edibali’nin Yeniden Milli Mücadele, milli irade, milli siyaset çağrısına, “Muhteşem Türkiye” yi birlikte kuralım çağrısına kulak vermeli.

Yenden Milli Mücadele “Milli Siyaset” talebinde bulunmak sadece mücadelecilerin, Millet Partisinin görevi değil hepimizin görevidir.  Birbirimizden, mensubu bulunduğumuz siyasi partilerden, vekillerimizden bu çağrıya kulak vermelerini istemek hepimizin görevdir.      Birliğimiz, Dirliğimiz, Geleceğimiz Tehlikede! Bu çağrıya kulak vermek zorundayız.

Unutmayalım ki “ İştirak etmediğimiz, çilesini çekmediğimiz bir kurtuluş mümkün değildir.” Milletimizin ve yöneticilerimizin uyanması basiretle hareket etmesi (Yanılmadan gerçekleri görebilmesi, gelecekle ilgili sezgi, uyanıklık, anlayış, kavrayış ve vizyon sahibi olması) dilek temenni ve duasıyla…

 

 

 

 

 

 

Yorum Yapın

Navigate